11 Mayıs 2011 Çarşamba

USTA'DAN GÜNÜN TARİFİ: ÇÖKERTME



BU MALZEMELERİ ALALIM:

400 gr. dana kontrfile
8 adet orta boy patates
Sıvı yağ
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızıbiber
400 gr. süzme yoğurt
6 diş sarımsak
100 gr. tereyağı
Tuz

ŞİMDİ DE PİŞİRELİM:

Dövülmüş sarımsakları süzme yoğurt ile karıştırın.
Patatesleri rendeleyin, yağda kızartın ve düz bir servis tabağına yayın.
Patateslerin üstüne yoğurdu dökün.

Tereyağını eritin ve tuz ilâve ederek beklemeye alın.

Etleri ızgarada pişirin ve çubuk şeklinde keserek 10 dakika kadar tereyağı ve baharatlarla pişirin.
Pişmiş etleri yoğurdun üzerine yerleştirin.

Tabağınızı domates ve yeşilliklerle süsleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: