28 Nisan 2011 Perşembe

USTA'DAN GÜNÜN TARİFİ: PATLICANLI PİLAV

BU MALZEMELERİ ALALIM:

3 adet uzun patlıcan
300 gr. yağsız dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 avuç badem
250 gr. bezelye
3/4 çay bardağı sıvı yağ
(patlıcanları kızartmak için)
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber


HADİ YAPALIM:

Pirinci tuzlayın ve kaynamış suyla ıslatın, beklemeye bırakın.

Patlıcanları uzunlamasına doğrayın ve kızartın.

Etleri küp küp doğrayın, tuz ve karabiberle harmanlayın, aynı yağda suyunu çekene kadar kavurun.

Bademleri küçük bir cezvede kaynatarak ağartın, kabuklarını soyun ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun.

Tencereye önce kızarttığınız patlıcanları dizin, üstlerine bademin yarısını ve bezelyelerin yarısını serpin.  

Tencerenin ortasına etin tamamını dökün.

Pirinci yıkayın tencerenin içindeki malzemenin üstüne boşlukları dolduracak şekilde ekleyin, sonra kalan bezelyeyi de pirincin üzerine ekleyin.

En son kalan pirinci tüm malzemenin üstüne yaydıktan sonra, tencereye 2 su bardağı kaynamış su koyun ve pişirmeye başlayın.

Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocağı kapatıp 15 dk. kadar demlenmeye bırakın.

Büyük ve düz bir servis tabağını tencerenin ağzına kapak gibi kapatıp ters çevirin, kalan bademlerinizi de pilavınızın üstüne serpin. 

Artık servise hazırsınız. 

Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok: